Over de Huizen


Over de Ronald McDonald Huizen

Keeping
families closeEn natuurlijk
wil je als ouder
je zieke kindje geen minuut alleen laten.


Ronald McDonald Huis Maastricht


In Ronald McDonald Huis Maastricht zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Een veilig gevoel. Ook broertjes en zusjes zijn welkom in het Huis.

Gezinnen die logeren in het Ronald McDonald Huis voelen zich er al gauw thuis. Even ontspannen voor de tv of in een gemakkelijke stoel, koken, slapen, lezen. Het is eigenlijk net als thuis. Naast een eigen kamer kan het gezin gebruikmaken van een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, een tuin en een dakterras.

Ronald McDonald Huis Maastricht is veel meer dan een dak boven het hoofd.
Ouders in het Huis ondervinden vaak veel steun aan elkaar.


Ronald McDonald
Kindervallei


In de Kindervallei kunnen families met een zorgintensief kind onbeperkt en onbezorgd op vakantie. Er zijn aangepaste appartementen voorzien van bijvoorbeeld een hoog-laagbed, tillift en douchestoel. De Ronald McDonald Kindervallei biedt een sprookjesachtige vakantieplek aan gezinnen met een (meervoudig) gehandicapt kind.

Huis Maastricht en de Kindervallei ontvangen geen subsidie van de overheid en zijn volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Lees over de ervaringen van ouders die in een Ronald McDonald Huis logeerden..


Hoe werken wij?

Het Huis wordt geleid door een klein managementteam, de enige betaalde krachten van het Ronald McDonald Huis.

Daarnaast zorgt een grote groep vrijwilligers voor het reilen en zeilen van het Huis en de Kindervallei. Zij ontvangen de ouders, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis en de Kindervallei schoon en gezellig zijn. De vrijwilligers zijn zeven dagen per week, 365 dagen per jaar aanwezig. Zonder hun inzet zouden het Ronald McDonald Huis Maastricht en de Kindervallei niet kunnen bestaan.

Wilt u dit mooie goede doel ook steunen? Word dan nu lid van de Business Breakfast Club!